Tags: arbeidsrecht, coronacrisis, Coronavirus

NOW Noodfonds: persconferentie SZW/UWV

Aanvragen kunnen bij het UWV worden ingediend vanaf 6 april (of enkele dagen later). De voorschotten worden vervolgens binnen 2 tot 4 weken verstrekt.

Jouw stappenplan zou ruwweg nu als volgt kunnen zijn:

  • Je hebt de aangifte loonbelasting nodig, dus doe die aangifte, als je die niet al gedaan had.
  • Lees jezelf in. De sites van UWV en Rijksoverheid zullen duidelijke uitleg geven over de randvoorwaarden van de NOW. Schakel je accountant in want die heb je waarschijnlijk nodig.
  • Besluit of je gaat aanvragen. Bedrijfseconomische ontslagen zullen leiden tot boetes. En doe de aanvraag alleen als je hem echt nodig hebt.
  • Bepaalde de verwachte omzetdaling. De maatstaf is: een kwart van de omzet van 2019 vergelijken met de verwachte omzet in principe over maart-april-mei 2020. Zie straks de UWV-site voor details.
  • Heb je een reeds lopende reorganisatie, check dan of die tijdens de NOW afgerond kan worden of niet.
  • De NOW staat los van de arbeidsinzet van je medewerkers. Maar praat hen op enig moment wel bij. Ik heb vorige week een Q&A gepost voor NOW-vragen van medewerkers die nog steeds actueel is.
  • Eventueel bijsturen tijdens de NOW: neem als dat nodig is ook aanvullende maatregelen, als dat onder de NOW kan. Succes!
Tags: arbeidsrecht, coronacrisis, Coronavirus
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.