Tags: , ,

Wat hoort er in een verzuimprotocol?

In het geval van verzuim, moeten zowel de werkgever als werknemer een aantal verplichte stappen te doorlopen. Deze procedure wordt door de werkgever vastgelegd in een verzuimprotocol.

Dit hoort er in een verzuimprotocol

In het geval van verzuim, moeten zowel de werkgever als werknemer een aantal verplichte stappen te doorlopen. Deze procedure wordt door de werkgever vastgelegd in een verzuimprotocol. In dit artikel wordt uitgelegd waar een verzuimprotocol uit bestaat.

  1. Ziekmelding

Vanaf de eerste verzuimdag moet een werknemer zich ziekmelden. Dit is het moment dat de verzuimverzekering van de werkgever in werking treedt. In het verzuimprotocol omschrijft de werkgever hoe en wanneer de werknemer zich ziek kan melden.

In een verzuimprotocol staat ook beschreven in hoeverre een werknemer tijdens verzuim bereikbaar dient te zijn voor (onaangekondigd) contact met de werkgever of arbodienst.

  1. Contactmomenten

Werkgever en werknemer dienen gedurende de verzuimperiode contact met elkaar te houden. Er dient tenminste iedere zes weken een contactmoment plaats te vinden. Hoe en wanneer dit contactmoment plaats vindt, staat in het verzuimprotocol.

  1. Arbodienst

In het verzuimprotocol legt de werkgever uit wie de arbodienst is, wat de contactgegevens van de arbodienst zijn en welke rol de arbodienst speelt in het verzuimtraject van de werknemer.

  1. Langdurige ziekte

In het verzuimprotocol staat ook wat er gebeurt als een werknemer langdurig ziek is.

  1. Werkhervatting

Een werkgever neemt in het verzuimprotocol ook op hoe de werknemer zijn of haar werkzaamheden na ziekte weer kan hervatten.

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

HRfestival 2023

Winnaars HRtop100 2023

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

Strategisch P&O Adviseur (Beleid) | Gemeente Krimpenerwaard

Boek

Superkrachten - Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken -

Superkrachten – Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken

Kalender

Tuesday Talk #9: Sustainable HR bij Swapfiets

Whitepaper

Denk hieraan als jouw bedrijf meerdere uitzenders inzet

Denk hieraan als jouw bedrijf meerdere uitzenders inzet