Tags: , , , , ,

e-HRM: de toekomst van HRM is digitaal

HRM besteedt veel, heel veel, tijd aan administratieve processen. Maar liefst 60% van de tijd gaat op aan het verzamelen, invullen, controleren en archiveren van documenten, Excel-sheets en e-mails. Naast strategische werkzaamheden blijft er zo nog maar 30% over voor de medewerker. En juist op die medewerker zou de focus moeten liggen van de afdeling personeelsmanagement. Uit recent onderzoek van Computable blijkt dat er grote kansen liggen voor de HRM afdeling.

HRM besteedt veel, heel veel, tijd aan administratieve processen. Maar liefst 60% van de tijd gaat op aan het verzamelen, invullen, controleren en archiveren van documenten, Excel-sheets en e-mails. Naast strategische werkzaamheden blijft er zo nog maar 30% over voor de medewerker. En juist op die medewerker zou de focus moeten liggen van de afdeling personeelsmanagement.

Uit onderzoek van Computable blijkt dat er grote kansen liggen voor de HRM afdeling. ‘De laatste jaren bestaat een duidelijke trend waar HRM steeds meer als businesspartner wordt gezien in plaats van een afdeling waar alleen maar kosten mee worden gemaakt’, zegt Aernoudt van der Wilk, deputy country manager van het Top Employers Institute. ‘Het gaat de goede kant op en technologie speelt hier ook een grote rol in, zo blijkt uit ons onderzoek.’ Er zijn vier gebieden binnen HRM waar technologie duidelijk in terugkomt:

  • learning en development;
  • performancemanagement;
  • career & succession management;
  • compensation & benefits management.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Tags: , , , , ,
Ook Interessante Document

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE