Tags: burn-out, overspanning, stress, vitaliteit, werkdruk

#41 Over betere bazen

Rapport Van Rijn (over de NPO-misstanden) heeft veel losgemaakt over falend leiderschap. Maar nog weinig over 'hoe het dan wel moet'. Daar gaan we met deze aflevering verandering in brengen! En let op - naast luisteren valt er ook nog het nodige te bekijken...
Beluister de Podcast van: Melissa Schouman
Beluister de Podcast van: Melissa Schouman

Iedere twee weken – op zondagochtend, met lekkere koffie, aan de keukentafel – een ontspannen gesprek met stress- en burnoutcoach Melissa Schouman. Over alles wat je als medewerker en manager moet weten over werkdruk, stress en burnout. Over voorkomen, herkennen en oplossen.

Zie hier de links naar enkele zaken die langskomen:

De huidige aandacht voor slechte bazen is enorm; het rapport Van Rijn maakt nog steeds van alles los. Alleen gaat het vrijwel altijd over hoe het niet moet. In deze aflevering gaan we daarom dieper in op hoe het dan wél moet.
Daarvoor eerst maar eens de belangrijkste leiderschapstheorieën erbij gepakt. Enkele daarvan gaan in op de eigenschappen die een leider hoort te bezitten. Maar velen gaan óók in op de context die bepalend is voor een leider en op het feit dat een leider alleen kan bestaan bij de gratie van volgerschap. In de meeste van deze benaderingen zitten zeer bruikbare elementen. Alleen zijn het er inmiddels zóveel dat het een beetje een ondoorgrondelijk woud is geworden. Tijd voor een eclectische huis/tuin/keuken benadering waaruit een duidelijker beeld komt over ‘hoe je een goede baas kunt zijn’.

Eerst maar eens wat zaken versimpelen door twee uitgangspunten over de moderne werkvloer definitief vast te stellen:

  1. ‘optimaal functioneren van medewerkers’ gaat over betrokkenheid/competentie/autonomie (Deci & Ryan)
  2. ‘verandervermogen’ is inmiddels hét belangrijkste overlevingsmechanisme voor alle organisaties, afdelingen, teams

Leiders staan vooral aan de lat om optimaal functioneren van hun medewerkers te bevorderen in een veranderlijke omgeving. Daarmee zorgen ze voor zo veel mogelijk professionele mensen om zich heen, die nodig zijn om de ingewikkelde werkelijkheid te kunnen mannen. Een leider kan dus simpelweg niet meer opereren zonder goed ontwikkeld menselijk inzicht. En de pure inhoudsbaas (goede expert maar niet goed in leiding geven) redt het nu echt niet meer. De intentie moet zijn om je medewerkers competenter te maken dan ze al zijn en zo hun autonomie steeds verder te vergroten. Ook is het belangrijk om ze op basis van een heldere visie binnen te halen (zodat ze heel goed weten wat de werkcontext van ze vraagt) en deze visie steeds te blijven toetsen aan nieuwe ontwikkelingen in de buitenwereld. Hoe vaak gebeurt het niet dat mensen met totaal andere verwachtingen een werkvloer betreden en vervolgens teleurgesteld blijven zoeken naar dat ‘droombeeld’ dat ze nu eenmaal in hun hoofd hadden…

Luister voor meer naar deze 41e aflevering!

Voor contact en/of reacties?

https://www.linkedin.com/in/melissa-schouman-b3610211/

[email protected]

Tags: burn-out, overspanning, stress, vitaliteit, werkdruk
Ook Interessante Podcast

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE