Tags: burn-out, overspanning, stress, vitaliteit, werkdruk

#43 Over mindfulness in de praktijk

Eerder bespraken we al eens de kracht van mindfulness. Deze keer maken we 'm wat praktischer. Wat kun je zelf doen om met deze aandacht-training aan de slag te gaan? In deze aflevering doen we een 3 minuten ademruimte oefening en komt er allerlei interessant materiaal langs om deze belangrijke (maar toch best ingewikkelde) vaardigheid onder de knie te krijgen.
Beluister de Podcast van: Melissa Schouman
Beluister de Podcast van: Melissa Schouman

Iedere twee weken – op zondagochtend, met lekkere koffie, aan de keukentafel – een ontspannen gesprek met stress- en burnoutcoach Melissa Schouman. Over alles wat je als medewerker en manager moet weten over werkdruk, stress en burnout. Over voorkomen, herkennen en oplossen.

Mindfulness is aandacht-training; aandacht voor het hier en nu. Daar zijn wij met z’n allen niet vanzelf goed in. We leven met onze gedachten vaak onbewust in het verleden of de toekomst en vaak op een negatieve manier. Wat ging er allemaal niet goed en welke rampspoed staat ons nog te wachten… Door jezelf te trainen in aandacht voor het hier en nu, leer je je gedachten te relativeren en word je steeds een beetje beter in het verdragen van allerlei ongemakkelijkheden. Ongemakkelijkheden die onvermijdelijk met het leven verbonden zijn. Een zeer praktische aflevering deze keer! En zie onderstaand de links naar het materiaal dat allemaal langskomt.

Voor contact en/of reacties?
https://www.linkedin.com/in/melissa-schouman-b3610211/
[email protected]

Tags: burn-out, overspanning, stress, vitaliteit, werkdruk
Ook Interessante Podcast

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE