Tags: , , , ,

#7 Over fris starten na de vakantie met behulp van timemanagement

Heldere doelen en slimme omgang met tijd helpen bij het maken van een frisse start. Juist zo'n periode na de vakantie is heel geschikt om met nieuwe gedragsvoornemens te beginnen. Het aloude Eisenhower-model van Stephen Covey helpt daarbij.

Podcast is beschikbaar voor Leden

Nog geen lid? Registreer geheel vrijblijvend.

Al een account? Log hier in.

Beluister de Podcast van: Melissa Schouman

Iedere twee weken – op zondagochtend, met lekkere koffie, aan de keukentafel – een ontspannen gesprek met stress- en burnoutcoach Melissa Schouman. Over alles wat je als medewerker en manager moet weten over werkdruk, stress en burnout. Over voorkomen, herkennen en oplossen.

De zomervakantie ligt alweer een tijdje achter ons. Maar voor je het weet ronden we het jaar straks weer af met een welverdiende kerstvakantie van twee weken. Goed om dan nú alvast met de wijsheden van Eisenhower en Covey aan de slag te gaan, om straks ten volle van die vakantie (en de periode daarná) te kunnen genieten.

Dan bedoel ik overigens wel echt ermee ‘aan de slag gaan’ en dus niet slechts de theorie er even op naslaan. Ik bedoel dan daadwerkelijk het werk/jouw werk (en liefst ook de werk/privébalans) eens helemaal goed onder de loep nemen aan de hand van: wat is er voor mij nu écht belangrijk?! en welke ‘hijgerigheden’ kan ik een flinke tand minder aanwezig laten zijn in mijn (werkende) leven? Het kan heel confronterend zijn om bij het invullen van de matrix te zien, hoe goed je eigenlijk weet wat je écht belangrijk vindt. Om tegelijk te zien dat dit deel van de matrix vrijwel altijd het onderspit delft vanwege de grote hoeveelheid ‘moetjes’ waar we vooral anderen een plezier mee denken te moeten doen.

Met één ding in de matrix ben ik het overigens helemaal niet eens… De categorie Niet belangrijk/Niet urgent zouden we volgens Covey en consorten moeten skippen. Ik zeg: daar zit nou net onze ‘lummeltijd’ – daar mogen we volgens mij juist veel meer van hebben! Broodnodige rust- en hersteltijd waarin vaak je creativiteit ten volle kan aangaan.

Enfin, luister maar naar deze aflevering en hopelijk inspireert het je om ermee aan de slag te gaan.

Tags: , , , ,

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Ook Interessante Podcast

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

Bekijk het HRcommunity Festival magazine hier!

Upload content hier!

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

HR Manager – OPRA Turbines

Boek

Superkrachten - Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken -

Superkrachten – Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken

Kalender

Word een Online Learning Expert | SkillsTown

Whitepaper

Houd medewerkers binnenboord, via een positieve leercultuur

Houd medewerkers binnenboord, via een positieve leercultuur