Tags: hybride werken, Thuis werken, verbinding, vitaliteit, werk geluk

Hoe blijf je een gelukkige thuiswerker?

Het lijkt zo ideaal dat thuiswerken. Maar nog afgezien van het gebrek aan verbinding kan het ook lastig zijn om geïnspireerd en gemotiveerd te blijven. Hoe houd je werkend vanuit huis je werkgeluk hoog? In deze podcast wordt een aantal tips gedeeld om - werkend vanuit huis - je zingeving, voldoening, plezier en veerkracht te vergroten. Voor meer (thuis)werkgeluk!
Beluister de Podcast van: Suzanne Nieuwenhuijs-Mekking
Beluister de Podcast van: Suzanne Nieuwenhuijs-Mekking
Met het vele thuiswerken kan het lastig zijn om geïnspireerd en gemotiveerd te blijven en je werkgeluk hoog te houden. Het is daarom extra belangrijk om actief aan je zingeving, voldoening, plezier en veerkracht te werken. Alleen dan kun je het beste uit jezelf halen en een waardevolle bijdrage leveren. In de podcast worden enkele tips gedeeld hoe je dat het beste kunt doen:
1. Zingeving: Met het vele thuiswerken is het extra belangrijk om als organisatie en/of als team een gezamenlijk doel te bepalen. Vervolgens kan je als medewerker actief op zoek gaan naar je eigen rol in dit grotere geheel. Hoe kan jij bijdragen aan de geformuleerde team- of organisatiedoelstellingen? Zo zorg je voor een gevoel van verbinding en betrokkenheid, waardoor je zingeving in je werk ervaart.
2. Voldoening: Thuiswerken brengt vaak afleidingen met zich mee; werk en privé lopen veel meer door elkaar. Om voldoening in je werk te ervaren, kan het helpen om aan het begin van de dag een planning te maken en 1-3 concrete doelen te stellen. Ook kan het helpen om zogenaamde focusblokken in te bouwen en vergader- en email etiquette op te stellen om het aantal onderbrekingen op een werkdag te beperken.
3. Plezier: In hybride tijden moeten we ook de sociale kanten van werk inplannen. Maak een sociaal plan en plan als team informele contactmomenten in. Verbinding draagt bij aan ieders werkgeluk. En vergeet niet om plezier in je dagelijkse werk te integreren.
4. Veerkracht: werk aan je fysieke veerkracht door wandelend te vergaderen, regelmatig korte pauzes in te lassen en investeer in gezond eten en voldoende slaap. Werk aan je mentale veerkracht door ritme en rituelen in je dag in te bouwen, mindfulness te beoefenen en werk aan een positieve mindset. Wees compassievol naar jezelf en pas je verwachtingen aan om stress en werkdruk te verminderen.
Tags: hybride werken, Thuis werken, verbinding, vitaliteit, werk geluk
Ook Interessante Podcast
Uit De Thema Wellbeing & Vitaliteit

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.