September is voorbij gevlogen. De maand na de zomer dat alles weer op gang komt en de meest interessante artikelen op onze site verschijnen. Omdat deze maand druk genoeg was om zelf alles te filteren, hebben wij een overzicht van vijf interessante artikelen gemaakt voor jou. In één oogopslag up to date! Veel leesplezier.

Strategisch HRM: hoe kom je daar?

Strategisch HRM: hoe kom je daar?
HR als business partner inzetten, zorgt voor een succesvollere organisatie. Toch zijn veel HR-managers nog druk met administratie. Hoogleraar Organisatie en Personeel Jaap Paauwe legt uit hoe je HR van administratie naar strategie brengt.

Slechts 29% van de nieuwe medewerkers beveelt werkgever aan

Slechts 29% van de nieuwe medewerkers beveelt werkgever aan
In dit rapport wordt de beleving van medewerkers tijdens de gehele employee journey inzichtelijk gemaakt per fase: onboarding, development en offboarding. Wat is de realiteit versus de verwachtingen en hoe betrokken zijn medewerkers per fase?

De feedbackparadox: kan feedback los worden gezien van beoordelen?

De feedbackparadox: kan feedback los worden gezien van beoordelen?
In de ideale wereld zien HR-professionals feedback als instrument voor de medewerker en losgekoppeld van de performance. Maar hoe is dat in de praktijk en hoe pak je dat aan?

Vastgeroest – dacht het niet!

Vastgeroest – dacht het niet!
Dé uitdaging voor de komende jaren is niet alleen ‘Hoe in te spelen op nieuwe generaties?’, maar ook ‘Hoe kunnen we optimaal gebruikmaken van de “oudere generatie werknemer”?’ Frodo de Valk vertelt je er alles over in zijn blog.

Leren en onboarding: een logische connectie

Leren en onboarding: een logische connectie
Leren en onboarding zijn allebei erg belangrijk in organisaties. Maar ze zijn ook goed aan elkaar te koppelen. Lees in deze blog hoe en wat het je oplevert.

Gepost door HRcommunity

De redactie van HRcommunity brengt de meest interessante content, events, interviews voor HR-professionals samen.

Laat een opmerking achter.