Tags: , , ,

AbbVie, AFAS Software, TalentCare en Viisi Hypotheken Best Workplaces Nederland

Eerder vandaag heeft Great Place to Work de Best Workplaces van Nederland bekendgemaakt. Biofarmaceut AbbVie won in de categorie multinationals. Onder grote bedrijven is AFAS Software benoemd tot Best Workplace terwijl TalentCare en Viisi Hypotheken bovenaan zijn geëindigd in de categorieën middelgroot en klein.

Ranglijst Great Place to Work in teken van leiderschap tijdens Covid en lockdown

 

Amsterdam 8 juni 2021 – De Best Workplaces lijst 2021 staat mede in het teken van ’’leiderschap tijdens Covid en de lockdown’. Dit jaar speelden vertrouwen en waardering een belangrijke rol, zegt René Brouwers, CEO van Great Place to Work. Hoog scorende organisaties namen hun medewerkers mee in de moeilijke financiële situatie. Daardoor ontstond begrip en dit vergroot de betrokkenheid. De jaarlijkse lijst is gebaseerd op onderzoek onder medewerkers (Trust Index) en een evaluatie van het werkgeversbeleid (Culture Audit).

Top 3 per categorie

Vooral IT- en zorgorganisaties zijn dit coronajaar sterk vertegenwoordigd in de lijst. Zo volgen in de categorie ’’multinationals’ na AbbVie, IT-specialist Salesforce en biotech-bedrijf Amgen Nederland. De oude nummer één, Atlassian, eindigt dit jaar als vijfde. AFAS Software wint de categorie ’’grote bedrijven’, gevolgd door IT-specialisten Incentro en We are you. In de categorie ’’middelgrote bedrijven’ een gemixt beeld: zorgbedrijf TalentCare op één, werving & selectie bureau Werkmandejong op twee, adviesbureau House of Performance op drie. In de categorie ’’kleine bedrijven’ wint Viisi Hypotheken voor de zesde maal op rij, gevolgd door adviesbureau Republiq en IT-specialist Protime.

Online Award Show

De winnaars in de vier verschillende categorieën werden op dinsdag 8 juni tussen 15.00 en 16.30 uur tijdens een live online award show bekendgemaakt. De voorzitter was Lexter Woodley, bekend van haar Talk Data To Me (voorjaar 2020). Tijdens het event werden tevens gesprekken gevoerd met de Special Award winnaars van de thema’s Betekenisvolle waarden (Incentro), Effectief leiderschap (Hilti) en Innovatiekracht (Protime).

Het thema van dit jaar was Forerunners: werkgevers die ook in tijden van crisis bewijzen dat mensen bij hen op één staan. Brouwers: In veel opzichten mag 2020 snel vergeten worden. Maar Covid heeft ons vanuit het oogpunt van goed werkgeverschap veel moois gebracht. Vaker persoonlijk contact zoeken met medewerkers bleek ineens heel wezenlijk. De organisaties die benoemd zijn tot Best Workplace laten zien dat ook in tijden van crisis het centraal stellen van mensen rendeert.

Over Great Place To Work

Al 35 jaar helpt Great Place to Work organisaties met het vergroten van vertrouwen op de werkvloer: het meest fundamentele element van een succesvolle organisatie. Het onderzoek van Great Place to Work geeft inzicht in de beleving van medewerkers, de manier van samenwerken en het leiderschap binnen een organisatie. Great Place to Work biedt op basis hiervan verbeterpunten voor een sterke(re) organisatiecultuur en begeleidt in de opvolging van de onderzoeksresultaten. De internationale organisatie werkt met bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties in 60 landen op alle continenten. Jaarlijks doen wereldwijd 7.000 organisaties mee aan dit onderzoek, die gezamenlijk circa 12 miljoen medewerkers representeren. Daarmee is het onderzoek het grootste in zijn soort.

 

Tags: , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

Bekijk het HRcommunity Festival magazine hier!

Gratis HR-bureaukalender 2023

Upload content hier!

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

HR Manager – OPRA Turbines

Boek

Superkrachten - Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken -

Superkrachten – Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken

Kalender

Word een Online Learning Expert | SkillsTown

Whitepaper

Grip en zicht op je flexpool

Grip en zicht op je flexpool