Tags: , ,

Kennisupdate Organisatiekunde en Organisatievormen

Kennisupdate Organisatiekunde en Organisatievormen

Online
Organisator: SDO Opleidingen
Prijs: 990,00
€ 0 met STAP-budget
Logo SDO Hogeschool sqr

Kennisupdate Organisatiekunde en Organisatievormen

De omgeving verandert in een steeds sneller tempo. Vandaar dat organisaties in toenemende mate zich flexibel hierop moeten aanpassen (fit for the future).

Het creëren van FIT, het afstemmen van de inrichting van de organisatie en de werkwijze op de complexiteit van de omgeving, blijkt een belangrijke richtlijn voor  het optimaal functioneren van een organisatie. Uitgaande van de complexiteit van de belangrijkste uitdaging vanuit de externe omgeving blijkt de ene organisatievorm geschikter dan de andere.

Gegeven het niveau van complexiteit dringen verschillende vragen zich op: Welke structuur sluit daarop aan? Welke cultuur stimuleert de ambities van een organisatie of remt deze juist af? Welke leiderschapsstijl is het meest geschikt? Welk type strategie werkt het beste en welke besturingsvorm is het meest effectief? Dergelijke vragen kun je alleen beantwoorden als je een goede inschatting kunt maken van de omgeving en de daarop aansluitende mogelijkheden kunt bepalen.

De Cubrix (van Marrewijk, 2011, 2014) biedt een uitstekend raamwerk om de organisatievormen te specificeren.

Herken je jezelf hierin?
  • Je wilt een modern bedrijfskundig perspectief ontwikkelen op het het inrichten van organisaties.
  • Je wilt kunnen beschikken over een degelijk fundament van relevante en moderne, in de praktijk bewezen methoden, instrument en werkwijzen.
  • Je wilt weten welke organisatievorm het beste aansluit op de complexiteit van de belangrijkste uitdagingen.
  • Je wilt performanceverbetering realiseren voor jezelf, je team en je organisatie.

Tags: , ,
Ook Interessante Kalender

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE