Rust in je hoofd. Je werk of je leven. De kunst van het gesprek. Het zijn maar een paar van de classes die The School of Life geeft. Maar hoe gaan de medewerkers van het bedrijf eigenlijk zélf om met deze onderwerpen? En hoe is het achter de schermen geregeld? Josine Peters, algemeen directeur, geeft ons een kijkje in de keuken.

‘Ik dacht: als ik daar wil bereiken wat ik denk dat de droomorganisatie is, dan zijn we toch al snel tien jaar verder’

Toen Peters in 2016 startte bij The School of Life, was er eigenlijk amper sprake van cultuur, zo geeft ze toe. ‘Er was een clubje mensen dat heel hard aan het werk was, met redelijk veel chaos, stress en weinig transparantie of de business goed ging of niet.’ Creativiteit, daar was geen gebrek aan. Maar structuur en rollen, daar schortte het nog behoorlijk aan. ‘Wat ik meteen ben gaan doen is met elkaar ‘op kamp’. Dan doen we nu elk jaar.’ En dat is dus geen weekend weg, maar gewoon tijdens de werkweek. Tenslotte hoort het ook gewoon bij je werk. Het woord kamp wekt de suggestie dat het om een werkweek op school gaat en dat is ook precies de bedoeling. ‘De eerste keer zijn we gestart met het vertellen onze levensverhalen aan elkaar, onze eigen persoonlijke missie en vervolgens hebben we dat ook voor de organisatie gedaan. Wat is nu het levensverhaal van de organisatie? Daar hebben we een hele avond over zitten praten en luisteren. Waar komen we vandaan? Wat heeft het bedrijf gevormd? Vervolgens zijn we verder gegaan met de missie van de organisatie. De persoonlijke missies samenbinden met de gezamenlijke missie.’ Hieruit blijkt Peters’ achtergrond in communicatie en verhalen vertellen. Josine Peters is haar carrière begonnen als communicatieadviseur. Wat haar onmiddellijk opviel was dat ze voornamelijk interesse had in interne en verandercommunicatie.

Lees het gehele interview verder op de website van de HRtop100 >>

Gepost door HRcommunity

De redactie van HRcommunity brengt de meest interessante content, events, interviews voor HR-professionals samen.

Laat een opmerking achter.