Deze artikelen werden in de eerste maand van 2020 het meest door de community gelezen. Lees snel verder en laat ons weten welk artikel van deze top 5 jou het meeste aansprak door het op social media te delen!

Van functies naar rollen met beloningsmanagement

Wie van jouw collega’s herkent zich in zijn functiebeschrijving? Waarschijnlijk zijn dat er niet veel want iedereen vult een functie op een eigen manier in. Wendbare organisaties die dat erkennen, komen tot een 3D-rollenmatrix op basis van drie dimensies, stelt Bosselaar. Meer weten over beloningsmanagement?

Slechts 10% van vertrekkende medewerkers trekt met een blij gezicht de deur achter zich dicht

Wist je dat maar 10% van de vertrekkende medewerkers zijn ex-wergever zou aanraden? Een gemiste kans! Lees je alles over offboarding in dit artikel naar aanleiding van rapport van Integron over de Employee Journey.

Jij discrimineert niet. Toch..?

Maak jij je onbewust schuldig aan zwangerschapsdiscriminatie? Het komt vaker voor dan je denkt! Maar liefst 43% van de werkende moeders krijgt ermee te maken.

Belonen: the carrot, not the stick

Goed gedrag bekrachtigen is de motor van de organisatie. Natuurlijk met salaris en bonussen, maar ook met complimenten, ingrepen in cultuur of opleidingen. Hoe kan dit worden geïmplementeerd in een organisatie?

HR Case activatiebeleid: Zo laat je medewerkers zelfstandig leren

Veel organisaties stuiten op lage scholing onder medewerkers. Hoe stimuleer en activeer je scholing en zelfregie onder eigen medewerkers? Edubookers deelt vier tips.

Gepost door Redactie HRcommunity

De redactie van HRcommunity brengt de meest interessante content, events en interviews voor HR-professionals samen.