Tags: blog, coronacrisis, Coronavirus

Corona week 4 | Anderhalve meter

Anderhalve meter. Hoeveel is nou eigenlijk? Pak maar eens een redelijk grote conferentietafel van 2 a 2,5 meter en je doet er drie stoelen omheen. Dan heb je anderhalve meter.

Deze week riep Premier Rutte ons op om eens na te denken om de social distance van anderhalve meter in ons leven te accepteren als een gegeven feit voor de komende tijd, ik geloof de komende twee jaar. Laten we als bedrijven, instellingen, scholen enzovoorts na gaan denken hoe onze leef- en werkwereld eruit gaat zien wanneer de regering de teugels een beetje wil laten vieren, maar de anderhalve meter afstand tussen mensen moet blijven bestaan.

Wat gaat het in mijn leven betekenen. Ik ben spreker, mentor en trainer. Ik wil graag voor volle zalen spreken, maar wie gaat er nu in de zaal zitten. En hoe groot moet de zaal zijn als je 600 mensen wilt toespreken en ze moeten allemaal anderhalve meter afstand houden. Wat gaat het betekenen voor andere evenementen waar soms wel 10 tot 15 duizend bezoekers komen. Denk aan voetbalwedstrijden, concerten, congressen en noem maar op. De hele evenementenbranche moet er echt over na gaan denken wat dit voor de sector gaat betekenen. En natuurlijk doen we nu al steeds meer online. een seminar word een webinar en je kunt misschien ook online een spreekbeurt geven.

Maar wat betekent dit voor jouw bedrijf, voor je kantoor? Gaan we overal plexiglas tussen zetten zodat we daarmee de social distance houden? We wennen er maar moeilijk aan. Denk dan aan de supermarkten. We houden afstand door de lijnen op de vloer maar wij en ook het personeel blijft er toch moeite mee houden.

Het is nog niet het einde van het begin, zo zei Rutte en ik denk dan ook dat we hier nog wel twee jaar mee zoet zullen zijn. Gelukkig kunnen we wel knuffelen met de mensen uit ons gezin.

Anderhalve meter, het zal niet meevallen, maar we zullen eraan moeten. Jij, ik en wij allemaal. Dus ik wil je aanmoedigen:

Hou vol, houd afstand en alsjeblieft blijf gezond.

Tags: blog, coronacrisis, Coronavirus
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE