Anderhalve meter. Hoeveel is nou eigenlijk? Pak maar eens een redelijk grote conferentietafel van 2 a 2,5 meter en je doet er drie stoelen omheen. Dan heb je anderhalve meter.

Deze week riep Premier Rutte ons op om eens na te denken om de social distance van anderhalve meter in ons leven te accepteren als een gegeven feit voor de komende tijd, ik geloof de komende twee jaar. Laten we als bedrijven, instellingen, scholen enzovoorts na gaan denken hoe onze leef- en werkwereld eruit gaat zien wanneer de regering de teugels een beetje wil laten vieren, maar de anderhalve meter afstand tussen mensen moet blijven bestaan.

Wat gaat het in mijn leven betekenen. Ik ben spreker, mentor en trainer. Ik wil graag voor volle zalen spreken, maar wie gaat er nu in de zaal zitten. En hoe groot moet de zaal zijn als je 600 mensen wilt toespreken en ze moeten allemaal anderhalve meter afstand houden. Wat gaat het betekenen voor andere evenementen waar soms wel 10 tot 15 duizend bezoekers komen. Denk aan voetbalwedstrijden, concerten, congressen en noem maar op. De hele evenementenbranche moet er echt over na gaan denken wat dit voor de sector gaat betekenen. En natuurlijk doen we nu al steeds meer online. een seminar word een webinar en je kunt misschien ook online een spreekbeurt geven.

Maar wat betekent dit voor jouw bedrijf, voor je kantoor? Gaan we overal plexiglas tussen zetten zodat we daarmee de social distance houden? We wennen er maar moeilijk aan. Denk dan aan de supermarkten. We houden afstand door de lijnen op de vloer maar wij en ook het personeel blijft er toch moeite mee houden.

Het is nog niet het einde van het begin, zo zei Rutte en ik denk dan ook dat we hier nog wel twee jaar mee zoet zullen zijn. Gelukkig kunnen we wel knuffelen met de mensen uit ons gezin.

Anderhalve meter, het zal niet meevallen, maar we zullen eraan moeten. Jij, ik en wij allemaal. Dus ik wil je aanmoedigen:

Hou vol, houd afstand en alsjeblieft blijf gezond.

Gepost door cor@corspronk.nl

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander. Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.Als DGA mentor is Cor niet oordelend. Hij vindt het van belang er voor hen te zijn. Dat doet hij op een natuurlijke manier. Niet geforceerd of aangeleerd. Cor wil vooral inspireren, helpen, zorgen dat je verder komt. Hij wil zijn eigen ervaring daarvoor inzetten.Daarnaast is Cor goed in het zien van de stip aan de horizon. Een visionair. Daar heeft hij al veel ondernemers mee geholpen. Hij ziet het voor zich en kan het goed overbrengen. Één op één, maar ook voor een grote groep. Telkens weer vind hij, voor en met de ondernemer, de “lol” terug in het ondernemen! Als spreker is Cor een verhalenverteller. Op het podium is hij volledig in zijn element. Hij neemt zijn toehoorders mee en vertelt verhalen die ontstaan zijn uit het (ondernemers)leven. Bouwt een verhaal dusdanig op dat het publiek geboeid blijft. Hij vertelt met behulp van passende stiltes en spanningsbogen. Hij voelt aan waar de toehoorders “zich bevinden” en brengt de boodschap zo, dat de toehoorders er concreet iets mee kunnen. Met zijn informatieve en -goed in de praktijk te gebruiken- vertellingen is Cor dé spreker voor ondernemers. Offline, maar ook online! Kennis maken? Bel 088-0887850 of mail naar cor@corspronk.nl

Laat een opmerking achter.