Tags: AI, ontwikkeling, skills, Trainingen

AI als co-piloot: op deze manier helpt het bij het maken van trainingen

Het creëren van de juiste leerinhoud voor een werknemerstraining kan best een uitdaging zijn. Om alle belangrijke aspecten in een training uit te lichten en een duidelijk trainingsprogramma samen te stellen, moet men namelijk vaak met verschillende experts om tafel. Bovendien vereist het veel maatwerk en zijn voor elke organisatie en functies andere vaardigheden en kennis van belang.

HR-professionals kunnen daarom niet klakkeloos informatie van andere trainingen of het internet overnemen. Je zult zelf aan de slag moeten om een passende training voor de behoeften en wensen van jouw medewerkers te maken. Dat is vaak een langdurig en kostbaar proces. En juist die investering in tijd en geld ontbreekt vaak bij organisaties. Gelukkig kan generatieve AI je uit de brand helpen. Maar hoe werkt dit precies en waarom zou je dit moeten inzetten voor het ontwikkelen van trainingsmaterialen? Ik vertel het in deze blog.

AI als co-piloot

Allereerst wil ik duidelijk maken dat het essentieel is dat je AI als een co-piloot beschouwt. Zie het als een extra medewerker die naast je zit om je te helpen. Om bij te springen bij taken die je gemakkelijk kunt automatiseren. Dit betekent dus niet dat je achterover kunt leunen en het werk voor jou gedaan wordt. Jij bent te allen tijde in de lead en speelt een belangrijke controlerende en sturende rol.

Content genereren

Maar hoe werkt generatieve AI precies? Als je AI bijvoorbeeld wilt gebruiken om content te genereren, dan geven de huidige generatieve AI-modellen op basis van jouw vragen en/of opdrachten antwoord met eerder opgedane kennis. Deze modellen halen informatie uit onder anderen databases, boeken, artikelen of (bedrijfs)eigen data. Vervolgens verzamelt, analyseert en verwerkt generatieve AI al deze data om patronen te herkennen en om nieuwe content te creëren. Dit kan tekst zijn, maar ook afbeeldingen of andere media.

Voordelen van AI voor trainingen

Generatieve AI kun je dan ook inzetten als handig hulpmiddel om een training vorm te geven. Het is immers in staat om lesmaterialen, instructies of oefenvragen te creëren. Hierdoor krijg je verschillende opties die je op nieuwe ideeën brengt en je creativiteit stimuleert. Bovendien kan het helpen om grote hoeveelheden informatie samen te vatten. Voorheen was een HR-professional hier misschien wel meerdere dagen of zelfs weken aan kwijt, maar nu doet AI dit in een paar minuten. Het is vervolgens wel cruciaal dat je de gegenereerde content controleert en kijkt of deze informatie bij jouw training en organisatie past.

Vervolgens kan je AI ook weer inzetten om je trainingen uit te breiden met video’s en afbeeldingen om het beeldender en duidelijker te maken. En heb je te maken met veel internationale medewerkers? Dan kan je AI gebruiken om je trainingen te vertalen of te ondertitelen. Daarmee maak je jouw training eenvoudig toegankelijk voor een breed publiek.

Menselijke expertise onmisbaar

Generatieve AI, jouw co-piloot, neemt dus routinematige handelingen over en combineert verschillende bronnen en media.Hierdoor kunnen HR-professionals sneller een hogere kwaliteit in hun trainingsprogramma bereiken. En hebben ze meer tijd om te focussen op datgene waar zij goed in zijn en waar ze echt waarde aan kunnen toevoegen. Menselijke expertise is namelijk onmisbaar voor het bedenken van creatieve nieuwe ideeën, het maken van belangrijke eindbeslissingen en het creëren van een HR-strategie. Zo maak je jouw medewerkers veerkrachtig en wendbaar. Voor nu en in de toekomst.

Tags: AI, ontwikkeling, skills, Trainingen
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.