Tags: , , , ,

Blijvend investeren in ontwikkeling van medewerkers

Het traditionele, klassieke leren is in het afgelopen jaar in rap tempo veranderd in veelal online mogelijkheden. In dit artikel lees je verschillende manieren om jouw medewerkers te motiveren in dit traject waar zelfregie key is.

Veel organisaties waren al bezig met het ontwikkelen van alternatieve leeromgevingen, maar door de recente ontwikkelingen maakt het traditionele klassikale leren in versneld tempo plek voor online mogelijkheden. Deze manier van leren kent verschillende uitdagingen, waarvan zelfregie tijdens het leertraject een van de grootste uitdagingen is. Hoe motiveer en ondersteun je medewerkers bij dit ‘nieuwe leren’? Vijf tips van Thomas Pillen, expert in leren.

1. Plan vast momenten in voor ontwikkeling

Iedereen heeft baat bij overzicht en regelmaat. Medewerkers weten daardoor waar ze (voor een korte of langere periode) aan toe zijn. Als werkgever kun je bijvoorbeeld interne effectmetingen of organisatiedoelen vooruitplannen. Zorg dat er een vast moment is (wekelijks of maandelijks), of dat er meerdere data zijn gepland waarop er ruimte is voor het personeel om aandacht te besteden aan leren en hun ontwikkeling.

2. Blijf in gesprek met elkaar

Leidinggeven, het woord zegt het eigenlijk al. Je geeft leiding. Maar ook: sturing, een luisterend oor en betrokkenheid. Richt je als manager niet alleen op het resultaat, maar blijf in gesprek met jouw personeel over de voortgang en de en wat er wel en niet goed gaat. Je hebt de input van medewerkers niet alleen nodig om te leren en groeien als organisatie, maar leren is ook gebaat bij aandacht.

3. Pas micro-learning toe

Iedere deelnemer een andere voorkeursstijl qua leren. Sommige deelnemers gaan actief met het online platform aan de slag en anderen hebben behoefte aan wisselende leervormen tijdens het traject. Om focus van de deelnemers te behouden kun je micro-learning introduceren: Ultrakorte vormen van leren die flexibel in te zetten zijn en ook tijdens het dagelijkse werk kunnen worden uitgevoerd. Denk aan het gebruik van video’s, artikelen, een quiz of een presentatie.

4. Houd het persoonlijk

De hamvraag van online leeromgevingen en -trajecten blijft: hoe houd je het persoonlijk? Hoe zorg je dat jouw medewerker zich gehoord voelt en de juiste aandacht krijgt tijdens het proces? Dit doe je letterlijk door het per persoon zo klein mogelijk te houden. Stuur persoonlijke aanbevelingen en theorie toe, ga met ze in gesprek over een specifiek onderwerp en houd ze scherp op hun leerdoel.

5. Interactie

Tot slot is sociale interactie key. Niet alleen platte tekst of video’s zenden, maar ga bijvoorbeeld aan de slag met inspirerende gastsprekers. Check hiervoor ook bij je medewerkers of leerlingen wie zij zouden willen zien. Hoe meer verantwoordelijkheid en zeggenschap medewerkers voelen, hoe meer betrokken ze bij het leerproces zijn, én; hoe beter de ontwikkeling en het leereffect uiteindelijk is.


Whitepaper:

Nieuwe gekwalificeerde medewerkers vinden, is lastig. Het bijscholen en opleiden van personeel dat al in dienst is, wordt daarom steeds belangrijker. Wanneer je jouw medewerkers een opleiding of training laat volgen, maak je waarschijnlijk steeds een kosten-baten afweging. Maar neem je daarbij ook alle verschillende subsidiemogelijkheden mee?

Middels dit whitepaper willen wij jou graag op de hoogte stellen van de verschillende opleidingssubsidies, wat je nodig hebt bij de aanvraag en wat het je allemaal kan opleveren!

Naam(Vereist)
Akkoord(Vereist)
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Tags: , , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

HRfestival 2023

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

Strategisch P&O Adviseur (Beleid) | Gemeente Krimpenerwaard

Boek

Superkrachten - Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken -

Superkrachten – Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken

Kalender

Tuesday Talk #9: Sustainable HR bij Swapfiets

Whitepaper

Grip en zicht op je flexpool

Grip en zicht op je flexpool