Tags: , ,

Onboarden is minstens zo belangrijk als het werven van nieuwe medewerkers

De start van een nieuw jaar is een mooi moment om de balans op te maken. Waar loopt de organisatie soepel en waar niet? Zitten er gaten in de organisatie en hoe kunnen die zo snel en goed mogelijk worden opgevuld?

De favoriete kandidaat?

Bij het werven van nieuwe medewerkers is het belangrijk om goed in kaart te brengen naar wie je precies op zoek bent. Breng je gewenste kandidaat in kaart en wees hier transparant over, dit voorkomt teleurstellingen bij zowel de kandidaten als bij jezelf. Creatieve manieren om medewerkers te werven kunnen goed uitpakken, we vissen tenslotte allemaal in dezelfde vijver.

Stimulering vanuit de overheid

De overheid stimuleert werkgevers die mensen in dienst nemen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren met een loonkostenvoordeel. Je komt in aanmerking voor een van de loonkostenvoordelen als je (nieuwe) medewerker valt in een van de volgende doelgroepen:

  • Oudere werknemer (56+) met een uitkering
  • Werknemers met een arbeidsbeperking
  • Werknemers uit de doelgroep ‘banenafspraak en scholingsbelemmerden’
  • Herplaatste arbeidsgehandicapte werknemers

Om het voor de werkgever aantrekkelijk te maken om iemand uit deze doelgroep aan te nemen, is in 2017 de Wet tegemoetkoming loondomein ingevoerd. Door middel van deze wet kan je loonkostenvoordeel krijgen op een van deze medewerkers. Ongeveer 8% van de werkzame beroepsbevolking heeft volgens het UWV een bijzondere status. Dit maakt de kans groot dat er tussen de nieuwe kandidaten voor jouw organisatie ook iemand zit uit een van deze doelgroepen.

Een vertrouwde werkomgeving

Als je nieuwe medewerker eenmaal is gestart, is het goed om een vinger aan de pols te houden tijdens de proefperiode. Zijn er twijfels of vraagtekens? Zorg dat je direct ter plaatse bent om de medewerker te helpen en eventuele vragen te beantwoorden. Plan tussentijdse gesprekken en stel samen een ontwikkelingsplan op met meetbare doelen om structuur aan de verwachtingen te geven. Door actief te werken aan een solide arbeidsrelatie, voelt een medewerker zich vertrouwd in de werkomgeving en vergroot je de kans op een langdurige samenwerking.

In de proefperiode is het van belang om het scholings- en arbeidsverleden van de medewerker bespreekbaar te maken. Zo kom je er achter of je medewerker in aanmerking komt voor kostenbesparingen en kan je samen werk maken van het invullen van de doelgroepverklaring die nodig is om loonkostenvoordelen aan te vragen bij het UWV.

MijnOAZ

OAZ is voor veel organisaties een betrouwbare partner in het succesvol aanvragen van diverse loonkostenvoordelen. Van het achterhalen van de juiste gegevens voor de aanvraag tot het aanleveren van de benodigde formulieren, OAZ staat haar klanten bij in het gehele proces en heeft dit proces geautomatiseerd. Door MijnOAZ aan je personeelsadministratie te koppelen, worden ontbrekende gegevens direct opgemerkt, hierdoor wordt het veel gemakkelijker gemaakt om optimaal gebruik te maken van de beschikbare voordelen. Wil je meer weten over MijnOAZ? Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel direct 088 5600 700.

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

Bekijk het HRcommunity Festival magazine hier!

HRtop100 Sponsor Headfirst Group

HRtop100 Sponsor Headfirst Group

Upload content hier!

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

HR Manager – OPRA Turbines

Boek

Superkrachten - Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken -

Superkrachten – Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken

Kalender

Word een Online Learning Expert | SkillsTown

Whitepaper

Denk hieraan als jouw bedrijf meerdere uitzenders inzet

Denk hieraan als jouw bedrijf meerdere uitzenders inzet