Tags: arbeidsmarkt, inhuur, recruitment, transformatie

“We maken zóveel stappen dat het soms lijkt alsof we in een raket zitten!”

Dankzij enkele jaren van gericht bouwen is HeadFirst Group uitgegroeid tot full-service HR-techdienstverlener én de nummer twee in de Nederlandse flexmarkt. Aan Marion van Happen als CEO de taak om alles in goede banen te leiden en de transformatie naar bredere dienstverlening mogelijk te maken. Lees mee hoe ze dat aanpakt.

Belangrijkste taak

In een stormachtige markt – met een ongekende schaarste aan talent, een technologische wedloop en voortslepende onzekerheid rond wet- en regelgeving – is Marion sinds februari dit jaar onderweg met het uitvoeren van de ambitieuze agenda. “Mijn opdracht is het stroomlijnen van de (nieuwe) organisatie, want willen nog verder professionaliseren. Volgens de Lean-methodiek hebben we alle kernprocessen, zoals recruitment, facturatie en contracting, in kaart gebracht en gekeken hoe we onze stakeholders het best van dienst kunnen zijn. Het is mooi om te zien dat het iedere dag beter gaat.”

Marion vervolgt: “Natuurlijk is het een grote uitdaging, maar dat maakt het juist zo mooi. We zijn heel open over dat we een bedrijf in ontwikkeling zijn. We maken duidelijk wat we te doen hebben, hoe we daaraan werken en welke ambities we nastreven. Dat gaat niet zonder slag of stoot en je hebt de juiste mensen nodig, maar we maken forse stappen en ik ben heel trots op het team waarmee we dat doen.”

Platformisering

HeadFirst Group kent een heel brede dienstverlening; van het ontzorgen van professionals en opdrachtgevers door contracting, tot het ontsluiten van de markt en het regisseren van inhuur. “Wanneer je als organisatie met veel verschillende partijen werkt is het heel lastig die regie te krijgen. Wij hebben alles onder één dak, maar wel met bedrijven die in de kracht staan van één type dienstverlening. Dus de specialist en niet de generalist”, vertelt Marion.

En daar blijft het als het aan haar ligt niet bij. Het doel – die stip op de horizon – is crystal clear. Marion: “Wij willen uiteindelijk een digitaal platform zijn met een enorme human touch. Met onze 350 medewerkers moeten wij opdrachtgevers en professionals zo goed mogelijk door ons platform kunnen leiden.”

Data is key

Uiteraard speelt data daarin een sleutelrol. “Via ons platform verzamelen we een schat aan waardevolle inzichten die we enerzijds gebruiken om onze processen continu te verbeteren, maar ook delen met de politiek om de belangen van de branche te behartigen. Daarnaast brengen we regelmatig rapporten onder de naam Talent Monitor uit, bijvoorbeeld over de verwachte tariefstijgingen van professionals. Dit is zeer nuttig voor professionals, die inzicht krijgen in hun waarde, maar ook voor opdrachtgevers, die de gegevens kunnen gebruiken om hun inhuurkosten te herschikken.”

Knallende housewarming

De filosofie van HeadFirst Group is ‘connecting people’, daarom roept de organisatie iedereen op om 22 september gezellig te komen borrelen, elkaar te ontmoeten en kennis te maken met de mensen achter alle merken van HeadFirst Group. “We openen officieel de deuren van het nieuwe hoofdkantoor met een HQ Housewarming. Om aanwezigen een inspirerende dag te bezorgen is een bomvol programma samengesteld, waarin ook uitgebreid aandacht wordt besteed aan de ongekende gekte op de arbeidsmarkt anno 2022. “Te midden van deze gekte willen we opdrachtgevers, zelfstandig professionals, leveranciers en nog vele andere relaties samenbrengen. Rond dit thema – en vele andere – zullen zo’n vijftien (inter)nationale experts hun kennis en ervaring delen.”

Wil jij ook helpen om het nieuwe hoofdkantoor van HeadFirst Group op te warmen? Klik hier onder om je aan te melden!

Tags: arbeidsmarkt, inhuur, recruitment, transformatie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE