Tags: podcast, privewerkbalans, stress, vitaliteit, wellbeing

Miniserie 2/5: Een betere privé-werkbalans? Start hier

Een verstoorde privé-werkbalans zorgt voor stress en onrust en dit heeft zijn weerslag op het (werk)geluk, gezondheid en vitaliteit van de medewerkers. Hoe herstel je een verstoorde privé-werkbalans zodat je een gezonde balans krijgt die werkt voor jou?

Deze blogpost is onderdeel van de vijfdelige miniserie ‘Even op adem komen’ waarin The Body Practice in 5 podcast afleveringen tips & tricks deelt op het gebied van minder stress door je mailbox, een betere privé-werkbalans en beter leren omgaan met werkdruk. Ook te volgen op LinkedIn, en Instagram.

Podcast is beschikbaar voor Leden

Beluister de Podcast van: Lisa Huiskamp

De impact van een verstoorde privé-werkbalans

Wist je dat…

  • 1 op 5 medewerkers niet geniet van een vrije dag?
  • 44% aangeeft het hele weekend aan werk te denken en erover te dromen?
  • 80% aangeeft zich beter te voelen en gelukkiger te zijn wanneer ze hebben genoten van een vrije dag of het weekend?

Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Ook al zijn deze cijfers afkomstig uit Amerika, zouden wij het veel beter doen? Als medewerkers een gezonde privé-werkbalans hebben werkt dit niet alleen in hun eigen voordeel, ook als werkgever pluk je hier de vruchten van. Wanneer medewerkers een goede balans tussen werk en privé ervaren en gelukkig zijn, zijn ze productiever, nemen ze minder ziektedagen op en blijven ze langer bij hun huidige werkgever.

Je privé-werkbalans herstellen

Voor iedereen ziet een gezonde privé-werkbalans er anders uit, maar het feit blijft wel dat je niet in jouw vrije tijd nog steeds met werk bezig zou moeten zijn als dit niet voor je werkt. Een keer een mailtje beantwoorden in de avond hoeft geen ramp te zijn, maar het wordt wel een probleem wanneer jouw mailbox ervoor zorgt dat je ’s nachts piekert en geen kwalitatieve nachtrust hebt. Hoe pak je het aan om ervoor te zorgen dat jouw team een gezonde privé-werkbalans erop nahoudt? Dit is het thema van de podcast aflevering ‘Een betere privé-werkbalans? Start hier’.

Beluister aflevering #33 ‘Een betere privé-werkbalans? Start hier’ om meer te weten te komen over hoe je een betere privé-werkbalans kunt krijgen. 

In de volgende blogpost in deze seriereeks hebben we het over hoe je minder stress van je mailbox kunt ervaren door het buddysysteem te gebruiken.

De afleveringen van De Vitaliteit Podcast zijn te beluisteren via alle podcastkanalen, waaronder Spotify en Apple. 

Tags: podcast, privewerkbalans, stress, vitaliteit, wellbeing
Ook Interessante Podcast

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.