Tags: duurzame inzetbaarheid, employee experience, wet- en regelgeving

Maak jij al plannen voor duurzame inzetbaarheid? Hoe financier je dit?

Met gepaste trots kijkt OAZ terug op een geslaagd HR Festival op 22 juni. Alle stands en bezoekers van het festival hadden bijzondere interesse in het thema van deze editie: Duurzaam HR.

Voor veel werkgevers is duurzame inzetbaarheid van medewerkers onderdeel van goed werkgeverschap, het komt immers de functionaliteit van je organisatie ten goede wanneer je medewerkers fit en gezond aan de dag beginnen. Onlangs hebben we al een artikel aan dit thema gewijd.

De MDIEU

Om Duurzame Inzetbaarheid een extra stimulans te geven, heeft het kabinet de financiële tegemoetkoming MDIEU ontwikkeld. Met de MDIEU ondersteunt het kabinet bedrijven die investeren in Duurzame Inzetbaarheid met een subsidie. De regeling biedt tevens subsidie voor uitkeringen voor vervroegde uittreding (RVU’s) van werkgevers aan medewerkers die niet aan kunnen blijven tot de AOW-leeftijd, bijvoorbeeld vanwege de zwaarte van het werk. De voorwaarde is wel dat deze werkgever, naast het toepassen van de RVU’s, tegelijk investeert in Duurzame Inzetbaarheid.

Na de zomer

Goed nieuws! Aanvankelijk was de MDIEU ontwikkeld voor sectoren, om samenwerking tussen verschillende organisaties te stimuleren. Maar hier komt verandering in! Van 1 september 2023 tot en met 30 november 2023 stelt het ministerie van SZW een aanvraagtijdvak open voor MDIEU-subsidie voor bedrijven. Met de zomervakanties voor de deur, vliegen de maanden wel voorbij en is dit dus al vrij snel. Om goed voorbereid te zijn, is het slim om dus vast met een inventarisatie te beginnen. We zetten wat zaken voor je op een rij.

  • Het aanvraagtijdvak start op 1 september 2023 en eindigt op 30 november 2023
  • In 2024 volgt nog een aanvraagtijdvak, buiten deze tijdvakken is het niet mogelijk de subsidie aan te vragen
  • Het drempelbedrag voor het aanvragen van MDIEU is € 150.000 aan kosten
  • De kosten zijn voor maximaal 50% subsidiabel, dat houdt in dat je als aanvrager moet voldoen aan de drempelwaarde van € 75.000 aan eigen bijdrage
  • Bij aanvraag van de subsidie dient een bedrijfsanalyse, activiteitenplan en bijbehorende begroting te worden aangeleverd
  • Het is niet toegestaan om deze tegemoetkoming te stapelen met andere subsidies

Start nu!

Met deze zaken in ogenschouw is er dus geen tijd te verliezen, wil je in aanmerking komen voor de MDIEU. OAZ heeft de dienstverlening MDIEU ontwikkeld om je hierbij van dienst te zijn. Wij ondersteunen je bij de aanvraag en assisteren je bij het verzamelen van de benodigde gegevens voor de projectadministratie. De verantwoording kunnen we je volledig uit handen nemen. Met de MDIEU dienstverlening neemt OAZ je alle zorgen uit handen! Neem contact met ons op via 088 5600 700 of mail naar [email protected], dan bekijken we samen welke stappen we kunnen zetten.

Tags: duurzame inzetbaarheid, employee experience, wet- en regelgeving
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.