Tags: , , , ,

#13 Over eindejaarsstress

Of je nu van de feestdagen houdt of dat je ze haat... De eindejaarsperiode gaat altijd met stress gepaard. Wat zit er toch in ons allen dat dit elke keer weer gebeurt? Daarover gaat deze aflevering.

Podcast is beschikbaar voor Leden

Nog geen lid? Registreer geheel vrijblijvend.

Al een account? Log hier in.

Beluister de Podcast van: Melissa Schouman

Iedere twee weken – op zondagochtend, met lekkere koffie, aan de keukentafel – een ontspannen gesprek met stress- en burnoutcoach Melissa Schouman. Over alles wat je als medewerker en manager moet weten over werkdruk, stress en burnout. Over voorkomen, herkennen en oplossen.

Elk jaar weer krijgen we het weer voor elkaar… eindejaarsstress!
Het beeld is voor velen herkenbaar. Op het werk zijn er die laatste hijgerige kansen om nog wat zaken te regelen voordat iedereen onder de kerstboom zit. Maar, er moeten ook diverse kantoorfeestjes worden afgewerkt (pffff). En dan hebben we het nog niet gehad over de afdeling financiën die achter ieders broek aan zit om het jaar goed te kunnen afsluiten. En privé is er natuurlijk de stress voor de etentjes en feestjes in huiselijke kring, die uiteraard moeten voldoen aan de perfecte plaatjes die de supermarkten ons schetsen!

Hoe komt het toch dat we ons hier zo massaal gek door laten maken? De antwoorden zijn te vinden in de sociale psychologie. Mensen zijn sociale dieren; vroeger hadden we de groep letterlijk nodig om te kunnen overleven. In het moderne leven speelt dat minder, maar onze Fear of social exclusion is er nog altijd. Daarbij komt nog iets wat het éxtra ingewikkeld maakt: wij mensen hebben dus die ingebakken behoefte om bij de groep te willen horen, ons te conformeren en te assimileren en tegelijk willen we ook uniek zijn en beter zijn dan anderen. Zo’n eindejaarsperiode drukt bij ons op al die knoppen. Ja, we willen net als alle andere gezinnen de perfecte kerst en oud & nieuw met elkaar vieren. Maar we willen dat stiekem ook ánders en beter doen dan al die anderen!

Helpt het dan om goede voornemens te formuleren om hier voortaan relaxter mee om te gaan – of geeft dat alleen nog maar meer stress? Het formuleren van grote maar vage goede voornemens (die al snel onhaalbaar blijken) is zeker een manier om nog meer stress en teleurstelling te krijgen. Maar er is gelukkig een 2.0 manier om dit echt goed aan te pakken. In de podcast kun je er al het een en ander over horen.

Wil je er gelijk al meer over weten? Stuur me gerust een berichtje dan kan ik je er meer over vertellen. ([email protected])

Tags: , , , ,
Ook Interessante Podcast

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

Bekijk het HRcommunity Festival magazine hier!

HRtop100 Sponsor Headfirst Group

HRtop100 Sponsor Headfirst Group

Upload content hier!

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

HR Manager – OPRA Turbines

Boek

Superkrachten - Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken -

Superkrachten – Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken

Kalender

Word een Online Learning Expert | SkillsTown

Whitepaper

Houd medewerkers binnenboord, via een positieve leercultuur

Houd medewerkers binnenboord, via een positieve leercultuur