Tags: mailbox, podcast, stress, stressmanagement, vitaliteit, wellbeing

Miniserie 3/5: Minder stress van je mailbox? Gebruik het buddysysteem

Een gemiddelde kantoormedewerker krijgt 80 mails per dag. Variërend van mails van collega’s, offerte aanvragen van opdrachtgevers tot nutteloze reclame. Niet elke mail hoeft opgepakt te worden of is urgent, maar toch is de overstromende mailbox voor veel medewerkers een stressor.

Deze blogpost is onderdeel van de vijfdelige miniserie ‘Even op adem komen’ waarin The Body Practice in 5 podcast afleveringen tips & tricks deelt op het gebied van minder stress door je mailbox, een betere privé-werkbalans en beter leren omgaan met werkdruk. Ook te volgen op LinkedIn, en Instagram.

Podcast is beschikbaar voor Leden

Beluister de Podcast van: Lisa Huiskamp

De mailbox gebruiken als to-do lijst

Een van de redenen dat de mailbox als stressor wordt ervaren, is vanwege het feit dat via de mail to-do’s worden gecommuniceerd en daarmee je mailbox al snel een extra to-do lijst wordt naast jouw eigen lijst met to-do’s. 

Dit zou je niet moeten willen omdat dit voor extra stress en onrust zorgt. Een lange lijst aan e-mails:

  • Is niet overzichtelijk, want de kans is groot dat je naar beneden moet scrollen om je volgende to-do mailtje te vinden tussen alle ‘niet-zo-belangrijk-maar-ik-bewaar-ze-toch-maar’-mails.
  • Impliceert veel werk, terwijl dit in werkelijkheid heel erg kan meevallen. Want hoeveel mailtjes staan er nou daadwerkelijk in je mailbox waar je iets mee moet? En hoeveel tijd neem het daadwerkelijk in beslag om die mails weg te werken? Daar heb je weinig zicht op. Het enige wat je ziet is dat alle e-mails evenveel ruimte in beslag nemen in jouw inbox.
  • Is onhandig, want de kans is groot dat je meerdere systemen moet raadplegen om inzicht te krijgen in wat je allemaal moet doen. Je inbox is feitelijk een to do lijst naast jouw werkagenda.

Dit alles bij elkaar leidt tot onnodige stress en onrust in je hoofd. Hoe je dit kunt tackelen? Dat kan met het buddysysteem. Beluister aflevering #34 ‘Minder stress van je mailbox? Gebruik het buddysysteem’ om meer te weten te komen over het buddysysteem en hoe je dit kunt inzetten om minder stress te ervaren van je mailbox. 

In de volgende blogpost in deze seriereeks staan we stil bij hoe je een betere privé-werkbalans kunt creëren.

De afleveringen van De Vitaliteit Podcast zijn te beluisteren via alle podcastkanalen, waaronder Spotify en Apple. 

Tags: mailbox, podcast, stress, stressmanagement, vitaliteit, wellbeing
Ook Interessante Podcast

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.