Tags: podcast, stress, stressmanagement, telefoon, vitaliteit, wellbeing

Miniserie 4/5: Is dit het probleem van jouw stress en onrust?

Ervaar je stress van je mailbox? Heb je een verstoorde privé-werkbalans? Worstel je met een te hoge werkdruk? Het zou zomaar eens kunnen zijn dat het een groot aandeel hiervan gaat naar jouw telefoon en hoe je dit gebruikt.

Deze blogpost is onderdeel van de vijfdelige miniserie ‘Even op adem komen’ waarin The Body Practice in 5 podcast afleveringen tips & tricks deelt op het gebied van minder stress door je mailbox, een betere privé-werkbalans en beter leren omgaan met werkdruk. Ook te volgen op LinkedIn, en Instagram.

Podcast is beschikbaar voor Leden

Beluister de Podcast van: Lisa Huiskamp

In de afgelopen blogposts die onderdeel zijn van de miniserie ‘Even op adem komen’ hebben we het gehad over waar je mee wilt stoppen als je minder werkdruk wilt ervaren, waar je juist mee wilt starten voor een betere privé-werkbalans en ik heb uitgelegd hoe het buddysysteem je kan helpen om minder stress te ervaren van je mailbox. Vandaag hebben we het over een mogelijke oorzaak die overkoepelend is voor alle drie deze problemen. 

Waarom leidt je telefoon(gebruik) tot stress en onrust?

Stel je krijgt ’s avonds een werk-gerelateerd appje van een collega met een zogenaamd dringend verzoek of met de boodschap ‘ik stuur je dit (het verzoek) alvast voor morgen.’ Die collega is het kwijt, maar wat doet dit nu met jou? Geef je direct antwoord? Ga je erover nadenken? Ga je alvast aan het werk? Want ach, de kinderen liggen al op bed dus waarom niet een uurtje werken? Daar gaat je ontspannen en werkvrije avond. 

Of stel je ziet ’s avonds terwijl je op bank zit een mailtje van een klant binnenkomen die niet tevreden is over een dienst die je hebt geleverd. Dan zit je er toch een stuk minder ontspannen bij.

Zo kan jouw telefoon ervoor zorgen dat jouw privé-werkbalans wordt verstoord, je onnodig stress ervaart van je mailbox of je werkdruk te veel oploopt. Beluister aflevering #35 ‘Is dit het probleem van jouw stress & onrust’ waarin ik deel hoe je grip kunt krijgen op jouw telefoon(gebruik).

De afleveringen van De Vitaliteit Podcast zijn te beluisteren via alle podcastkanalen, waaronder Spotify en Apple. 

Tags: podcast, stress, stressmanagement, telefoon, vitaliteit, wellbeing
Ook Interessante Podcast
Uit De Thema Wellbeing & Vitaliteit

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.