Tags: , ,

Podcast Juridisch Geneuzel: Het sollicitatieproces

» Podcasts
» Arbeidsmarkt

»

Podcast Juridisch Geneuzel: Het sollicitatieproces

Solliciteren is voor veel mensen een vermoeiende en spannende activiteit. Mag je je cv rooskleuriger maken dan deze is? Is liegen over je arbeidsverleden toegestaan? Mag een assessment onderdeel zijn van het sollicitatieproces? Is een startersfunctie onderscheid naar leeftijd? Kan een hoofddoek op de werkvloer worden verboden? Van Catch me if you can-taferelen tot discriminerende werkgevers, dit en nog veel meer in deze aflevering. Inbellers: Robin Kötter (advocaat bij Kötter Advocatuur) en Irene Asscher-Vonk (emeritus-hoogleraar sociaal recht).

Catch me if you can

De aflevering begint met een uitspraak die verdacht veel weg heeft van de film Catch me if you can. In deze film kruipt Leonardo di Caprio in de huis van Frank Abagnale Junior, die zich voordeed als co-piloot om op deze manier cheques te vervalsen en zich later heeft voorgedaan als dokter en advocaat met valse diploma’s. In deze uitspraak gaat het niet over een piloot, dokter of advocaat, maar over een werknemer die is aangenomen voor de functie psychotherapeut. Zijn cv was dusdanig indrukwekkend dat hij niet alleen voor deze functie is aangenomen, maar ook is aangesteld als statutair bestuurder. Zoals helaas wel vaker geldt: if it looks too good to be true, it probably is.

Liegen en bedriegen

Het tonen van een valse diploma of het geven van valse informatie over het arbeidsverleden zijn zaken die zo nu en dan de revue passeren in het sollicitatieproces. Wat als komt vast te staan dat een werknemer op zijn cv of tijdens zijn sollicitatie heeft gelogen? Kan een werknemer hiermee wegkomen? Wat zijn de eventuele gevolgen? En moet je bepaalde zaken zelf als sollicitant melden, zoals een langdurige ziekte tijdens het vorige dienstverband

Sollicitatievragen en keuringen

De werkgever wil natuurlijk weten wat voor vlees hij in de kuip haalt. Welke vragen mag een werkgever stellen tijdens een sollicitatiegesprek? Anders gezegd: welke vragen mag hij niet stellen? Mag een werkgever een assessment onderdeel laten zijn van de sollicitatieprocedure? En wanneer is een medische keuring mogelijk.

Discriminatie

Er is veel gelijkebehandelingswetgeving. Als het gaat om discrimineren bij solliciteren kan worden gedacht aan geslacht, etnische afkomst, godsdienst, seksuele geaardheid, maar ook ras, levensovertuiging, politieke voorkeur, chronische ziekte, handicap en leeftijd. Wanneer mag je de eis stellen dat iemand de Nederlandse taal goed beheerst? Is het vermelden van een startersfunctie of minstens 3 jaar relevante werkervaring indirect onderscheid naar leeftijd? Kun je een kruis of hoofddoek op de werkvloer verbieden? En hoe zit het met gelijke beloning tussen mannen en vrouwen? 

De afleveringen van de podcast Juridisch Geneuzel zijn te beluisteren via alle podcastkanalen, waaronder Spotify en Apple. 

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Podcasts

Tjahny Bercx – Leaseplan

Het is aan ons om de mensen zowel intellectueel als emotioneel te betrekken bij het waarom van de verandering’ Samen met 7.000 medewerkers in tweeëndertig landen staat Tjahny Bercx, CHRO…
Lees verder

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

Word gratis lid

Meld je nu aan!

Webinar Tsuru - Gelukkige, gezonde en gemotiveerde werknemers (de 3 Gs)
Tuesday Talk Kees de Rijke Koninklijke Landmacht 1

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

Deel je blog!

Word lid

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

Advertentie

In de spotlight

Vacature

Boek

Kalender

Whitepaper

Menu