Stress en angst op het werk? Praten doet het overgrote deel van jouw medewerkers liever met een robot dan met de manager. Wat doet HR hier aan?

Recent omvangrijk onderzoek* geeft aan aan dat twee op drie medewerkers liever met een robot over angst en stress op het werk praten, dan met hun manager. Bovendien denkt 82% dat de mentale gezondheid beter door een robot (AI) gesupport kan worden, dan door hun manager.

Mensen hebben er meer vertrouwen in gekregen dat technologische innovaties als Artificial Intelligence hen kan helpen; een belangrijk signaal voor de HR-afdeling! Maar het geeft ook aan dat er nog steeds een aarzeling is rond het bespreken van mentale gezondheid op het werk.

Ook al zijn de meeste bedrijven tijdens de pandemie additionele mentale gezondheidsdiensten gaan aanbieden aan hun medewerkers, er is nog steeds veel te doen op dit gebied. Leer welke rol AI kan spelen binnen uw HR-beleid door het onderzoek (gratis) te downloaden.

Download de study en infographic nu gratis via het formulier op deze pagina

*Uniek recente onderzoek uitgevoerd door Workplace Intelligence tijdens de zomer van 2020 in samenwerking met Oracle onder 12.000 medewerkers. Waaronder HR Directeuren en CHROs van bedrijven in 11 landen van diverse organisaties.

Gepost door Bart Van Keer

+25 years of experience in HR, business tranformation and complex technology.

Laat een opmerking achter.