Tags: , ,

Hybride werken en vitaliteit van de medewerkers

» Podcasts
» Wellbeing

»

Hybride werken en vitaliteit van de medewerkers

In deze podcast aflevering kijken we naar welke trends er nog meer zijn in de markt en waar je als werkgever op moet letten bij het vormgeven van een hybride model. Als voorbeeld nemen we een Noors energiebedrijf met hun ingenieuze benadering. Wellicht ook iets voor jullie?  

Wat houdt hybride werken in?

We kennen deze term ondertussen allemaal, maar wat wordt er nu precies mee bedoelt? Hybride werken staat voor een deel werken vanuit huis en een deel vanuit kantoor. Sinds corona zijn wij allemaal noodgedwongen meer thuis gaan werken. Hoe langer deze situatie duurt, hoe meer de wil om weer op kantoor te werken toeneemt. Zo is er gemis van collega’s, een te drukke thuissituatie (denk aan kleine kinderen, thuisonderwijs of huisgenoten) of gewoonweg omdat bepaalde werkzaamheden op kantoor beter kunnen worden uitgevoerd. Toch lijkt het thuiswerken goed te bevallen, want een meerderheid geeft aan ook de pandemie gedeeltelijk thuis te willen blijven werken. In deze constructie, met slechts enkele dagen op kantoor lijkt hybride werken de norm te worden.

2021 staat voor veel bedrijven in het teken van hybride werken. Dat zal je waarschijnlijk niet verbazen. Het nieuwe werken doet zijn intrede en we kunnen eigenlijk niet meer terug naar de oude situatie omdat we hebben geproefd aan de mogelijkheden van hybride werken. Dit heeft echter wel gevolgen voor jullie bedrijf en hoe jullie met elkaar omgaan. Wat is de impact van hybride werken op de vitaliteit van de medewerkers? En waar moet je als werkgever en HR rekening mee houden? 

Is hybride werken de toekomst?

Uit onderzoek blijkt dat alles ernaar wijst dat hybride werken de toekomst is. Werkgevers en werknemers hebben er beide de voordelen van ervaren. In elk bedrijf zal hybride werken er echter wel anders uitzien aangezien elk bedrijf er een eigen invulling aan geeft.

De afleveringen van De Vitaliteit Podcast zijn te beluisteren via alle podcastkanalen, waaronder Spotify en Apple. 

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Podcasts

Innovatie en agile: de FBTO manier?

Steeds meer organisaties vinden hun weg in de agile werkwijze. Niet alleen voor het ontwikkelen van software, maar ook steeds vaker bij ‘gewone’ business teams. Wat kan deze manier van…
Lees verder

Community Leden

[ultimatemember form_id="59410"]

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

Word gratis lid

[ultimatemember form_id=”528″]

Meld je nu aan!

Tuesday Talk Kees de Rijke Koninklijke Landmacht 1

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

Deel je blog!

Word lid

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

Advertentie

In de spotlight

Vacature

Boek

Kalender

Whitepaper

Menu