Tags: , , , , ,

12 stappen van coaching, deel 2: wat wil de coachee bereiken

» Blogs
» Performancemanagement

»

12 stappen van coaching, deel 2: wat wil de coachee bereiken

Om je werk als coach te verdiepen en te verrijken heeft Double Healix een online MovieLearning course gemaakt. In deze course worden 12 fasen in de ontwikkelingsreis van individuen en teams uitgewerkt aan de hand van herkenbare situaties uit films en televisieseries. Wil jij individuen en teams nog beter leren begeleiden? Kijk hieronder naar een preview uit stap 2 van de course.

Dit hoofdstuk behandelt de fase van de Oproep. Het is de tweede fase van de ontwikkelingsreis en gaat over de vraag: waartoe voelt de coachee zich geroepen, wat komt de coachee, of het team, eigenlijk bij de coach doen? De vragen daarachter zijn: wat wil de coachee uiteindelijk bereiken, hoeveel verantwoordelijkheid voor dat proces kan en wil de coachee nemen en hoeveel veranderingsmogelijkheden zijn er? Het gaat om het optimaal eigenaar worden van het eigen proces. Het woord ‘optimaal’ geeft weer dat dit zich afspeelt in een spanningsveld. Het is immers niet altijd goed om overal verantwoordelijkheid over te willen nemen. Grote kans dat dit een symptoom is bij de coachee van een almacht die juist vraagt om begrenzing. Het gaat om het vinden van de menselijke maat: hoeveel verantwoordelijkheid kun je nemen, gegeven dat jij niet alles in jouw leven hebt veroorzaakt en niet alles kunt veranderen.
In de teamontwikkeling noemen we deze fase Storming. Naast het bespreken van het ‘why’ van de start van de reis, is in deze fase doorgaans een vrij confronterende houding van de coach gewenst. Er vindt veelal een territoriumstrijd plaats die in goede banen moet worden geleid en waar nodig begrensd. Idealiter wordt er ruimte geboden om het met elkaar oneens te zijn, zodat de dynamiek in het team zichtbaar wordt, evenals de mate waarin de teamleden verantwoordelijkheid willen gaan dragen voor het teamproces.

Via HRcommunity krijg je 20% korting op deze online course met de code: Coaching-20. Kijk voor meer informatie over de course hier.

Wil je eerst de teaser van de vorige stap bekijken? Dat kan hier! De volgende stap vind je hier.

Benieuwd naar de andere stappen?

12 stappen van coaching, deel 1: de zorgvuldige anamnese

12 stappen van coaching, deel 3: weerstand tegen verandering

12 stappen van coaching, deel 4: de ontmoeting met de mentor

12 stappen van coaching, deel 5: de selectie drempel

12 stappen van coaching, deel 6: de ster van de dag

12 stappen van coaching, deel 7: de aardingsfase in de reis

12 stappen van coaching, deel 8: de fase genaamd omslag

12 stappen van coaching, deel 9: de dolkfase

12 stappen van coaching, deel 10: de terugkeer naar het licht

12 stappen van coaching, deel 11: de wederopstanding

12 stappen van coaching, deel 12: elixer

Tags: , , , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Blogs

Dit zijn de pijlers van werkgeluk

Steeds meer young professionals verwachten van werkgevers naast goede arbeidsvoorwaarden ook ruimte voor professionele ontwikkeling en persoonlijke groei. Hoe mooi zou het zijn als organisaties echt werk maken van werkgeluk?…
Lees verder

The Employee Journey | Magazine

The Employee Journey: we horen het steeds vaker vallen. Hoog tijd voor een online magazine waarin alle onderdelen van deze reis door de organisatie aan bod komen. Makkelijk en overzichtelijk op één plek, met video’s,…
Lees verder

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

Word gratis lid

Meld je nu aan!

Webinar Tsuru - Gelukkige, gezonde en gemotiveerde werknemers (de 3 Gs)
Tuesday Talk Kees de Rijke Koninklijke Landmacht 1

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

Deel je blog!

Word lid

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

Advertentie

In de spotlight

Vacature

Boek

Kalender

Whitepaper

Menu